Tips bij het boeken van een wereldcruise naar Afrika en het Midden-Oosten

Ga je een cruisevakantie maken en er voor een tijdje tussenuit? Dan is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je cruisevakantie niet geheel vlekkeloos verloopt. Natuurlijk wil je dit zoveel mogelijk voorkomen, want een cruisevakantie is er tenslotte om van te genieten.

Stel je voor dat je een wereldcruise boekt naar Afrika, de Indische Oceaan en het Midden-Oosten. Je bent daarvoor zeker 2 maanden van huis. Wat zijn de zaken die je dan moet regelen om er een ontspannen cruisevakantie van te maken?

Regel een goede reisverzekering

Een goede reisverzekering is onmisbaar tijdens je cruisevakantie naar deze wereldbestemming. Kies voor een reisverzekering met werelddekking, inclusief annuleringsverzekering.

Neem ook altijd even contact op met je zorgverzekeraar en vraag na of je voldoende verzekerd bent voor medische hulp in het buitenland. Soms moet jij je aanvullend verzekeren of medische kosten meeverzekeren op je reispolis.

Haal de nodige injecties

Wanneer je een cruisevakantie boekt naar Afrika, de Indische Oceaan en het Midden-Oosten, is het altijd raadzaam om langs te gaan bij de GGD. Je kunt dan de juiste injecties halen om vervelende ziektes te voorkomen. Malaria en Hepatitis A en B komen veel voor in Afrika. Cholera kan zowel in Afrika als het Midden-Oosten voorkomen. Vaak komt het niet voor bij de gewone reiziger, maar het is altijd verstandig om even te contacten met de GGD welke vaccinaties nodig zijn.

De fotocamera

De fotocamera is natuurlijk onmisbaar tijdens een wereldcruise. Natuurlijk wil je de mooiste foto’s schieten van de plekken waar je geweest bent in het Midden-Oosten en Afrika. Zorg daarom dat je een goede camera bij je hebt en doe een extra check bij je reisverzekeraar of je verzekerd bent tegen diefstal of verlies van de camera.