Soorten cruises

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten cruises. Den hierbij aan ver of dichtbij, lang of kort, zee of rivier.

 

Lang of kort?

De lengte van cruises varieert zeer sterk. Je kunt een gewone vakantie cruise doen van 1 tot 3 weken, maar ook echt wereldcruises behoren tot de mogelijkheden.  Tijdens een vakantiecruise bezoek je enkele steden die relatief dicht bij elkaar liggen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een cruise over de Middellandse Zee waarbij je kuststeden bezoekt of een cruise waarbij je verschillende eilanden bezoekt in het Caribisch gebied.

Tijdens een wereldcruise die vaak wel enkele maanden duurt, kun je echt een rondje rond de wereld maken. Vaak breng je een bezoek aan steden in Amerika, Afrika, Europa, Azië en Australië.

 

Ver of dichtbij?

Wanneer je hebt gekozen voor een vakantiecruise kun je nog kiezen waar je die cruise wilt maken. Bestemmingen zoals het Caribisch gebied en Azië klinken natuurlijk erg aantrekkelijk! Houdt er echter wel rekening mee dat de prijs van de vliegreis vaak niet inbegrepen zit bij de prijs van de cruise. Een cruise op een verre locatie kan daarom erg duur worden. Er zijn ook cruises die vertrekken uit Nederland of binnen Europa, die natuurlijk ook erg mooie plekjes aandoen!

 

Zee- of riviercruise?

Vaak denken mensen bij een cruise gelijk aan een zeecruise. Een cruise over een rivier gaat op kleinere schepen, waardoor er wel wat minder faciliteiten aan boord zijn, hoewel de schepen van alle gemakken zijn voorzien. Doordat riviercruises ook altijd over smallere rivieren varen heb je altijd mooi uitzicht op landschappen.