Ontdek de Griekse eilanden per cruiseschip

Griekenland: het land van de duizenden eilanden. 6.000 om exact te zijn. Er is daar zoveel te ontdekken en te bekijken, dat het eigenlijk jammer is om op één vakantie één eiland te bezoeken. Daarom is het aan te raden om een achtdaagse cruise te boeken die langs verschillende Griekse eilanden vaart zodat je optimaal kunt genieten van de Griekse cultuur en gezelligheid.

De mogelijkheden
Er zijn diverse cruises te boeken waarbij je een aantal Griekse eilanden aan doet. Één van deze cruises vertrekt vanuit het Italiaanse Venetië. Vanaf deze plek vertrek je richting het prachtige Corfu. Je komt hier na twee dagen aan, je spendeert dus één dag op zee. Toch is een dag als deze de tijd waard: de uitzichten over de ontzettend blauwe zee, de zonsondergang en de luxe op het cruiseschip zijn allen meer dan de moeite waard. Op Corfu kun je erop uit trekken: ga je voor een stevige mountainbiketocht door de prachtige bergen van het eiland of geniet je liever van een Griekse maaltijd in één van de gezellige taverna’s?

Santorini en meer
Vanaf Corfu vaar je naar het adembenemende Santorini: bekend om zijn wit-blauwe huisjes en blauwe wateren. Santorini is zeker één van de mooiste Griekse eilanden. Je zult hier versteld staan van het uitzicht op elk punt van het eiland. Op dag 5 is het tijd om naar het bekende Mykonos te varen, een eiland met veel contrasten. Er zijn prachtige stranden te vinden, maar ook robuuste bergen en rotsen. Op dag 6 brengt het schip je naar Katakolon, dé plek waar je het monumentale Olympia kunt bezoeken. Historisch gezien dus een hoogtepunt! Op de zevende dag kun je nog even genieten van de zee en op de achtste dag kom je weer aan in het mooie Venetië.

Plaats een reactie

26 + = 33