Wat neem ik mee tijdens een cruise?

Veel mensen zijn gestrest als ze voor het eerst een cruise maken. Ze weten niet wat ze allemaal mee moeten nemen voor een dergelijke reis. Toch is de stress niet nodig. Wanneer je gewoon de spullen meeneemt die je voor een andere vakantie ook meeneemt, is dat goed.

Koffers

Wanneer je harde koffers meeneemt, is dat goed. Ze hebben het nadeel dat ze zwaarder zijn dan de koffers van stof. Een koffer hoeft bij een cruisereis zeker niet je eerste zorg te zijn. Het personeel, wat aan boord is, zal je bagage met zorg behandelen. Je koffers worden of onder het bed of in de kast bewaard. Er zal niets mee gebeuren. Een lichte zachte koffer met wieltjes is voor een cruise voldoende. Voor een cruise kun je dus 1 of 2 lichte koffers meenemen met 1 handbagage. Een tas of tassen met verschillende kleinere spullen die je vaak gebruikt kan handig zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor een reistas of weekendtas. Voor wat betreft de koffers geldt vaak de regel dat er 2 koffers per persoon meegenomen kan worden. Het maximale gewicht per koffer is 20 kilogram.

Kleding

Voordat je de kleding gaat inpakken, is het belangrijk dat de kledingvoorschriften van de rederij bekijkt. Deze kunnen onderling erg uiteenlopen. Sommige zijn zeer casual en informeel terwijl anderen weer eleganter en chique zijn. Vaak is het een mix van beiden. Daarom kan je het beste, voor wat betreft de kleding, een mix van beiden meenemen. Wanneer je gaat eten in een luxueus restaurant is het goed om verschillende soorten kleding bij je te hebben. Op zee kan het tijdens de avonduren fris zijn. Daar moet je rekening mee houden.

Reisdocumenten

Zorg dat je de belangrijkste reisdocumenten bij je hebt. Dat zijn je paspoort, identiteitsbewijs, geld, reisverzekering, creditcard, trein- en vluchttickets en de cruisedocumenten. Stop deze papieren bij je handbagage. Je moet ook controleren of je een visum nodig zal hebben tijdens je reis.

Plaats een reactie

4 + 5 =